Sök YH-utbildning och LIA

Ansökan helt enkelt. Adoy Academy är en webbtjänst där du enkelt och kostnadsfritt söker till yrkeshögskolan. Skicka in och följ din ansökan direkt på webben utan krångel. Vår ambition är att garantera att din ansökan behandlas på ett rättssäkert sätt med dig som sökande i centrum.

När du ska hitta LIA-plats eller praktik finns vi där för dig igen med intressanta och relevanta företag. Din drömutbildning ligger ett klick bort.

Företag

Rätt LIA-studenter helt enkelt. Hitta de mest motiverade och lämpliga studenterna till ditt företag utan krångel. Publicera annonser med företagets profil och erbjudande som du riktar mot relevanta skolor. Studenterna hamnar överskådligt i en lista med uppgifter där du gör urval och pratar med dem på dina villkor.

Lägg mer tid på värdefullt relationsbyggande med intressanta studenter.

Yrkeshögskola

Ansökan och antagning helt enkelt. Vi erbjuder en modern, modulbaserad webbtjänst för att hantera ansökningar du får till din Yrkeshögskola och Ky. Det vill säga den tidskrävande och kritiska processen från inkomna ansökningar och urval till intervjuer, antagning och färdiga klasslistor.

LIA-administration helt enkelt. Med samma gränssnitt hjälper vi dig även att hantera alla LIA-platser på skolan. Du ser status för alla studenter och kan erbjuda dina LIA-företag en bra mötesplats med studenterna.

 • Om Adoy Academy

  Adoy Academy kopplar ihop olika parter helt enkelt. Du som vill börja studera en Yrkeshögskoleutbildning kan enkelt göra en ansökan. Är du student är det här du hittar LIA och praktikplatser som företag lägger upp. Företagen ser när studenter finns tillgängliga. För dig som anordnare kvalitetssäkrar vi antagningsprocessen och LIA-administrationen i ett översiktligt gränssnitt.

 • Om Yrkeshögskolan

  Yrkeshögskoleutbildning, Yh, är en eftergymnasial skräddarsydd utbildning som hålls i nära samarbete med näringslivet. Teori och praktik varvas då du som student är ute på LIA (lärande i arbete) på en arbetsplats. Utbildningarna kostar inget och berättigar till studiemedel från CSN.

 • Yh leder till jobb

  Utbildningarna svarar på ett verkligt behov på arbetsmarknaden inom allt ifrån IT, ekonomi, media och teknik till vård, turism, restaurang, bygg och lantbruk. Utbildningarna bedrivs av utbildningsanordnare runt om i landet som i samarbete med företag och organisationer håller dem ständigt uppdaterade och relevanta. Det gör dig som student attraktiv på arbetsmarknaden.

 • Yrkeshögskoleförbundet och Yh-myndigheten

  Yrkeshögskoleförbundet ansluter anordnare och andra intressenter av Yrkeshögskoleutbildning och Kvalificerad yrkesutbildning och verkar för ökad synlighet och utvidgning av utbildningsformen. Adoy AB som ligger bakom Adoy Academy är sedan flera år medlemmar i förbundet.

  Yh-myndigheten jobbar bland annat med tillsyn och ansvarar för frågor som rör yrkeshögskolan. De analyserar arbetsmarknadens behov av arbetskraft och beslutar vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan och beviljar statsbidrag till utbildningsanordnarna. Läs mer på www.yhf.se och www.yhmyndigheten.se.

Nyheter från Yh-myndigheten

För att kunna använda alla funktioner i Adoy Academy behöver du uppdatera din webbläsare.

Adoy Academy använder funktioner som kräver en modern webbläsare som Firefox eller Internet Explorer 8.
Här kan du ladda hem deva (som är helt gratis) eller uppdatera till Internet Explorer 8.